Image Alt

Groene wateragame

Physignathus

Groene wateragame

De groene wateragame (Physignathus cocincinus), ook bekend als de Indochinese wateragame, is een fascinerende hagedis die vaak wordt geassocieerd met de mythische draken uit de Chinese folklore.
De groene wateragame heeft een variërende kleur van licht tot donkergroen, met een gebandeerde staart en een grote kop. Onder de kop hangt een keelzakje en op de rug en kop zit een kam.
Wateragamen zijn actieve dieren die houden van zwemmen, klimmen en jagen.

Kenmerken van de groene wateragame

Habitat en leefgebieden - Ze komen voor in het tropisch regenwoud van Zuidoost-Azië, inclusief Zuid-China, Vietnam, Cambodja en Thailand.

Voortplanting - Vrouwtjes leggen 6 tot 16 eitjes, vaak meerdere keren per jaar. Bij 30 graden celcius duurt het ongeveer twee maanden voordat de eieren uitkomen. Bij 27 graden duurt het een halve maand langer.

Voedsel - Hun dieet bestaat uit insecten en fruit.

Bijzonderheden

Mannetjes en vrouwtjes - Mannetjes zijn groter dan vrouwtjes en hebben een verdikte staartwortel en een grotere, geelblauw gekleurde keelzak. In de natuur vormen groene wateragamen losse groepen waarbij één mannetje de leiding heeft.

Unieke eigenschappen - Groene wateragamen kunnen beter en langer onder water blijven dan veel andere soorten hagedissen. Ze zijn vaardige klimmers, zwemmers en springers. Bovendien hebben ze de unieke vaardigheid om op hun achterpoten te rennen, waarbij ze hun staart gebruiken voor balans.

Adopteer een groene wateragameTotaal: € -


Weetjes

Leefgebied: tropisch regenwoud

Grootte: 60-80 cm

Leeftijd: 18 jaar

Voedsel: muizen, ratten

doezoo-etiket-logo

Hieronder een aantal foto’s die zijn gemaakt door bezoekers van DoeZoo.

Copyright DoeZoo – All rights reserved.