Image Alt

Museum

Educatief museum

Skeletten van de natuur

Stap binnen in het educatieve museum van DoeZoo, waar de wereld van skeletten en opgezette dieren tot leven komt. Van majestueuze olifanten tot sierlijke vogels – de expositie neemt je mee op een educatieve reis door de anatomie van het dierenrijk. Zo ervaar je dat botten een belangrijke rol spelen in de beweging en het gedrag van dieren.

Met informatieve displays, interactieve elementen en boeiende verhalen is ons museum ontworpen om zowel jong als oud te leren over de biodiversiteit van onze planeet.

Douane museum

Achter de schermen van illegale souvenirs

Wees welkom in het Douanemuseum van DoeZoo. Hier krijg je een kijkje in de wereld van de illegale handel in exotische-dierproducten als souvenirs en de impact ervan op onze planeet. Deze boeiende expositie leert je ook welke rol douane en natuurbescherming spelen bij het voorkomen van deze handel.
Tal van verrassende, in beslag genomen souvenirs, variërend van exotische dieren tot kostbare mineralen, liggen uitgestald. Ontdek de verhalen achter deze stukken, de risico’s van illegale handel en hoe we kunnen samenwerken om de natuur te beschermen.
Interactieve displays, educatieve programma’s en bewustmakingscampagnes informeren bezoekers over de gevolgen van illegale handel in ons streven naar alom verantwoord toerisme. Samen kunnen we ons steentje bijdragen aan de strijd om het behoud van onze planeet en aan de bescherming van bedreigde diersoorten.

doezoo-etiket-logo

Hieronder een aantal foto’s die zijn gemaakt door bezoekers van DoeZoo.

Copyright DoeZoo – All rights reserved.