Image Alt

Samenwerkingen

AdmiZoo

AdmiZoo is een geavanceerd registratiesysteem voor dierenverzorging, specifiek ontworpen voor dierentuinen en eigendom van DoeZoo. Het systeem biedt een uitgebreide en efficiënte manier om gegevens over de verzorging en het welzijn van dieren te beheren. Met AdmiZoo kunnen dierentuinen gedetailleerde informatie vastleggen over voeding, gezondheid, leefomgeving en andere essentiële aspecten van het dierenbeheer.

Dankzij AdmiZoo kunnen dierenverzorgers nauwkeurige en up-to-date gegevens bijhouden, waardoor ze een dieper inzicht krijgen in de individuele behoeften van elk dier. Het systeem ondersteunt dierentuinen bij het plannen van voedingsregimes, medische controles en andere zorgtaken. Bovendien biedt AdmiZoo functies voor het genereren van rapporten en analyses, waardoor dierentuinbeheerders waardevolle inzichten krijgen die bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van de dieren.

Als onderdeel van DoeZoo weerspiegelt AdmiZoo het streven naar kwaliteit en zorg voor dieren in dierentuinen. Door geavanceerde registratietechnologie te integreren, draagt AdmiZoo bij aan het bevorderen van verantwoordelijk dierenbeheer en het bieden van optimale levensomstandigheden voor dieren in gevangenschap.

Vereniging Dier en Park

De organisatie Dier en Park is een vereniging bestaande uit 16 kleinere dierenparken verspreid over heel Nederland. Bij aankomst word je verwelkomd door toegewijde eigenaren en hun enthousiaste personeel. Samen streven ze ernaar om een plezierige en educatieve dag te bieden, bij jou in de buurt, en dat ook nog tegen een betaalbare prijs. DoeZoo is een van de leden van deze vereniging.

Stichting Snake Patrol Suriname

Snake Patrol Suriname team biedt de mogelijkheid om slangen op een veilige en verantwoorde manier weg te halen bij lokale bewoners, die een melding maken van overlast of angst hebben voor deze dieren. Hiermee hoopt de Patrol te voorkomen dat lokale bewoners van Suriname slangen doden en het risico lopen gebeten te worden.
De gevangen slangen worden tijdelijk opgevangen en verzorgd. Snake Patrol Suriname team biedt educatie door o.a. het geven van workshops waarin het vergroten van kennis, begrip en respect voor slangen centraal staat.

Het zoölogische informatiebeheersysteem

Species360, een non-profit NGO en wereldleider op het gebied van natuurzorg en -behoud, mobiliseert een netwerk van meer dan 1.300 aquarium-, dierentuin-, universiteits-, onderzoeks- en overheidsleden op zes continenten in 102 landen om het dierenwelzijn en het behoud van soorten te verbeteren. Hun leden pakken de meest urgente natuurproblemen van vandaag aan, waaronder het vaststellen van best practices op het gebied van veehouderij, verrijking, medische zorg, welzijn, voortplanting, populatiebeheer en biodiversiteit.
Species360 zet zich via technologie in om wereldwijde samenwerking te ondersteunen en de zorg en het behoud van dieren en planten te verbeteren. Het biedt dierentuinen, aquaria, botanische tuinen en natuurbehoudsorganisaties de benodigde middelen zodat zij weloverwogen, datagestuurde beslissingen kunnen nemen die bijdragen aan het welzijn en het behoud van soorten wereldwijd.

Otter Diercompleet

Meteen bij het binnenkomen bij de grootste dierenwinkel in Leek is duidelijk dat Otter Diercompleet niet zomaar een grote dierenwinkel is, maar een echte megastore van maar liefst 1200 m2, waar dierenliefhebbers voor werkelijk alles terechtkunnen. Het enorme assortiment, de sfeervolle presentaties, de scherpe prijzen en de gratis parkeergelegenheid maken een bezoek aan deze winkel een ware belevenis en beslist de moeite waard. Otter Diercompleet is gevestigd op bedrijventerrein Leeksterhout in Leek, direct langs de A7 op slechts 10 minuten rijden vanaf Groningen! Leverancier van droogvoeder voor DoeZoo.

Stichting ALAE

DoeZoo wordt beheerd door Stichting ALAE. De dagbesteding binnen DoeZoo valt dan ook onder deze stichting.

De Kameleon

De Kameleon, gelegen aan de rand van het dorp Leens in de buurt van Groningen, heeft een bijzondere samenwerking met DoeZoo. Deze samenwerking biedt bewoners van De Kameleon de gelegenheid om één of meerdere dagen per week te werken bij DoeZoo.

De bewoners van De Kameleon dragen bij aan de activiteiten van DoeZoo, wat niet alleen voor werkgelegenheid zorgt, maar ook een stimulerende omgeving creëert waarin zij kunnen genieten van de omgang met diverse dieren. Deze unieke samenwerking versterkt de band tussen De Kameleon en DoeZoo, en biedt de bewoners de mogelijkheid actief deel te nemen aan de zorg voor en het leren over de diverse dieren in het park. Het partnerschap tussen De Kameleon en DoeZoo draagt zo bij aan een verrijkende ervaring voor de bewoners van De Kameleon.

doezoo-etiket-logo

Hieronder een aantal foto’s die zijn gemaakt door bezoekers van DoeZoo.

Copyright DoeZoo – All rights reserved.