Image Alt

Ruiken

Als je verkouden bent en je neus vol zit, weet je eigenlijk pas wat je mist. In je neus zitten de cellen die verantwoordelijk zijn voor je reukvermogen. Geur speelt een belangrijke rol in ons leven.

 

Ruiken in DoeZoo

Ruiken is voor veel dieren ook erg belangrijk. Veel dieren hebben dan ook een goede neus. Een gier bijvoorbeeld kan een dood dier op wel 5 km afstand ruiken!

In DoeZoo vind je ook dieren die een erg goede neus hebben. Wat denk je van de neusbeer, de egel, maar ook een slak of een kakkerlak. Zij hebben hun neus echt nodig om hun eten te vinden.

Jij kan zelf ook aan de slag met je neus in DoeZoo. Denk maar eens aan een stinkdier die je ook kan bekijken in DoeZoo. Als een stinkdier zich bedreigd voelt, spuit hij een zeer stinkende vloeistof over zijn vijand. Dat wil je natuurlijk liever niet meemaken …

Soms vinden kinderen dat het raar ruikt in de dierenhal. Dat is een echte dier- en natuurgeur. Wij mensen zijn die geuren niet meer gewend doordat we allerlei geurtjes gebruiken, zoals deodorant en parfum.

doezoo-etiket-logo

Hieronder een aantal foto’s die zijn gemaakt door bezoekers van DoeZoo.

Copyright DoeZoo – All rights reserved.