Image Alt

Kerkuil

Tyto alba

Kerkuil

Met zijn kenmerkende hartvormige gezichtssluier en donkere ogen straalt de kerkuil een mysterieuze elegantie uit. Zijn verenkleed is zacht en pluizig, waarmee hij geruisloos door de nacht kan vliegen. Bij DoeZoo krijg je de kans om deze prachtige vogel van dichtbij te bewonderen en de details van zijn unieke uiterlijk te ontdekken.

Kenmerken van de kerkuil

Habitat - De kerkuil voelt zich thuis in een gevarieerd scala aan omgevingen, variërend van open velden en landbouwgronden tot bossen en stedelijke gebieden. Bij DoeZoo kun je een glimp opvangen van de diverse leefgebieden van deze uil, terwijl je leert hoe hij zich aanpast aan verschillende omgevingen.

Nesten - De kerkuil staat bekend om zijn unieke keuze voor nestplaatsen. Hij nestelt zich vaak in verlaten gebouwen, schuren of holle bomen. Tijdens je bezoek aan DoeZoo kom je meer te weten over het ingenieuze nestbouwproces van de kerkuil en ontdek je hoe deze uil zijn nest bouwt om veiligheid en comfort te bieden aan zijn jongen.

Voedsel - Muizen en ratten vormen het hoofdbestanddeel van het dieet van de kerkuil. DoeZoo biedt een realistische omgeving waar je kunt zien hoe de kerkuil jaagt en zijn prooi vangt, waardoor je beter inzicht krijgt in zijn voedingsvoorkeuren.

Bij DoeZoo kun je de kerkuil in actie zien terwijl hij eet. Ontdek bij DoeZoo hoe de kerkuil zich aanpast aan verschillende seizoenen en omgevingen door zijn dieet aan te passen. De kerkuil vangt verschillende soorten prooidieren, wat bijdraagt aan zijn overleving.

Bijzonderheden

Nachtelijke jager – ’s Nachts gaat de kerkuil op zoek naar kleine knaagdieren en soms ook kleine vogels. Hij jaagt vanaf een lage zitpost of vliegt laag over de grond. Boomholten, ruïnes, schuren en bijgebouwen worden als rust- en nestruimte gebruikt.

Jachttechniek – De kerkuil is een meesterlijke jager die gebruikmaakt van zijn buitengewone gehoor en gezichtsvermogen om prooien te lokaliseren. Bij DoeZoo ontdek je de geheimen achter de succesvolle jachttechnieken van de kerkuil, terwijl hij geruisloos door zijn leefruimte navigeert.

Adopteer een kerkuilTotaal: € -


doezoo-etiket-logo

Hieronder een aantal foto’s die zijn gemaakt door bezoekers van DoeZoo.

Copyright DoeZoo – All rights reserved.