Image Alt

Emoe

Dromaius novaehollandiae

Emoe

De emoe (Dromaius novaehollandiae) is een fascinerende vogel die behoort tot de familie Casuariidae en het geslacht Dromaius. Het is de grootste vogelsoort van Australië en na de struisvogel de grootste nog levende loopvogel ter wereld.

Kenmerken van de emoe

Habitat en leefgebieden - Emoes komen voor in Australië, zowel in het binnenland als nabij de kust. Ze komen het meest voor in gebieden met savannebossen en sclerofylbossen, en het minst in dichtbevolkte districten en droge gebieden met een jaarlijkse neerslag van minder dan 600 millimeter.

Voortplanting - Het mannetje bouwt een nest en broedt de eieren uit, terwijl het vrouwtje na het leggen van de eieren verder trekt. De kuikens zijn nestvlieders en worden ongeveer een half jaar door het mannetje verzorgd.

Voedsel - Emoes leven nomadisch en trekken de regen achterna op zoek naar voedsel zoals zaden, bloemen, fruit en insecten.

Bijzonderheden

Snel - Emoes kunnen snelheden tot 50 km/u halen voor korte tijd.

Dubbele veren - Emoes hebben unieke, dubbele veren die hen beschermen tegen de extreme weersomstandigheden in Australië.

Olie - Emoe-olie, gewonnen uit het vet van de vogel, wordt gebruikt in de cosmetische industrie en traditioneel door Aboriginals voor het verzorgen van wonden.

Goede zwemmers - Hoewel ze bekend staan als snelle hardlopers en niet kunnen vliegen, hebben ze ook het vermogen om te zwemmen als dat nodig is. Het is een van de vele aanpassingen die ze hebben ontwikkeld om te overleven in de diverse habitats van Australië.

Adopteer een emoeTotaal: € -


Weetjes

Leefgebied: Australië

Grootte: 1,5-2 meter

Gewicht: tot 60 kg

Leeftijd: 50 jaar

Voedsel: zaden, bloemen, fruit en insecten

doezoo-etiket-logo

Hieronder een aantal foto’s die zijn gemaakt door bezoekers van DoeZoo.

Copyright DoeZoo – All rights reserved.